ODLAZI "POLA" EKIPE

Čistka u Bajernu: Sedam igrača će na ljeto napustiti klub, ukupna vrijednost je više od 340 miliona eura

Ukoliko Bajern proda sve ove igrače oni mogu inkasirati više od 340 miliona eura, što bi im omogućilo da grade sasvim novu ekipu

PlatformaX

Di. R.

25.5.2024

Bajern minhen je sezonu završio na trećem mjestu nakon što su 11 godina zaredom osvajali titulu prvaka Njemačke.

Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) je smijenjen zbog loših rezultata, a na njegovo mjesto će doći Vinsent Kompani (Vincent Kompany).

Mediji u Njemačkoj sada prenose da Bajern ima plan rješiti se čak sedam fudbalera čija ukupna vrijednost prelazi 340 miliona eura.

Na listi mnoge zvijezde

Serž Gnabri (Serge Gnabry) je prvi kandidat za prodaju jer je prečesto povrijeđen i ne igra na dovoljno visokom nivou. 

On će propustiti Evropsko prvenstvo zbog povrede mišića. Jedini problem je Gnabrijeva plata koja iznosi 20 miliona eura godišnje. 

Kingsli Koman (Kingsley Coman) ima ugovor do 2027. godine ali i on je u sličnoj situaciji kao Gnabri. Čelnici Bajerna su procjenili da Koman ne igra dovoljno utakmica i samim tim ne opravdava veliku platu.Njegova vrijednost je 65 miliona eura.  

Njemački reprezentativac Jošua Kimih (Joshua Kimmich) nije zainteresovan da produži ugovor koji mu ističe iduće godine, pa će Bajern gledati da ga proda prije nego što postane slobodan igrač. 

Ekipa Bajerna. AP

Još jedan vezni igrač bi mogao napustiti redove Bajerna, a radi se o Leonu Gorecki (Goretzka) koji ne pruža dovoljno dobre partije u dresu minhenskog giganta.

Kompani će napraviti novu odbranu

Upamekano (Upamecano) je ove sezone više sjedio na klupi nego što je igrao, pa će Bajern prodati ovog štopera u ljetnom prelaznom roku.

Alfonso Dejvis (Alphonso Davies) navodno traži previše novca da bi produžio ugovor, koji traje do ljeta 2025. godine, pa je Bajern zbog toga prinuđen prodati ovog fudbalera. Kao glavna destinacija se spominje Real Madrid.

Posljednji igrač na spisku je Nusir Mazraui (Noussair Mazraoui) koji nije uspio da pronađe kontinuitet u Bajernu. Često je povrijeđen a sada će imati i veću konkurenciju jer se Stanišić vratio sa pozajmice iz Leverkuzena.

Ukoliko Bajern proda sve ove igrače oni mogu inkasirati više od 340 miliona eura, što bi im omogućilo da grade sasvim novu ekipu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.