OSVOJIO SP 2022. GODINE

Kontroverzni golman Argentine ponovo pravi probleme: Evo šta je sada uradio!

Martinez je član Aston Vile od 2020. godine, a sa selekcijom Argentine osvojio je Kup Amerike 2021. uz pomenuto SP u Kataru

Emilijano Martinez. Platforma X

R. K.

6.6.2024

Golman engleske Aston Vile Emilijano Martinez (Emiliano), izjavio je da želi da brani za fudbalsku reprezentaciju Argentine na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.

Pored izjave da želi igrati, naglasio je da je spreman ući u sukob sa klubom zbog reprezentacije.

Junak Svjetskog prvenstva

Martinez je član Aston Vile od 2020. godine, a sa selekcijom Argentine osvojio je Kup Amerike 2021., te Svjetsko prvenstvo 2022. godine, na kojem je bio junak svoje reprezentacije.

 - Uvijek sam stavljao reprezentaciju Argentine na prvo mjesto, a ako budem morao da se borim sa svojim klubom, učinit ću to - rekao je Argentinac, prenosi argentinski "Tjuk sports".

Golman engleskog kluba se trenutno nalazi u Majamiju, gdje se selekcija Argentine priprema za Kup Amerike, koji će biti odigran od 20. juna do 14. jula.

 - Najvažniji mi je Kup Amerike, pa Olimpijske Igre. Moj san je da osvojim zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama - dodao je Martinez.

Klubovi mogu da ne puste igrače

Argentinski mediji navode da OI nisu u nadležnosti Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) i zbog toga klubovi nisu u obavezi da puste svoje igrače na ovo takmičenje.

- Želja mi je da igram na OI, ali to ne zavisi samo od mene - naveo je Emilijano.

Olimpijski fudbalski turnir bit će održan od 24. jula do devetog augusta. Selekcija Argentine se nalazi u grupi B sa Marokom, Ukrajinom i Irakom.

Već sada davne 2004. godine na Igrama u Atini, Argentina je osvojila zlatnu medalju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.