PROSLAVLJENI ITALIJAN

Ludnica u Splitu: Đenaro Gatuzo postao novi trener Hajduka

Gatuzo je potpisao ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, a u Split će stići naredne sedmice, kada kreću pripreme "Bijelih"

Gatuzo: Preuzeo Hajduk. HNK Hajduk

E. Ć.

12.6.2024

Legendarni Italijan Đenaro Gatuzo (Gennaro Gattuso) je novi trener Hajduka, potvrdio je klub s Poljuda.

Gatuzo je potpisao ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, a u Split će stići naredne sedmice, kada kreću pripreme "Bijelih".

Tada će ga i službeno predstaviti na Poljudu, najavljeno je iz Hajduka. 

U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te italijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Zbog svog stila igre, borbenosti, beskompromisnosti i izraženog pobjedničkog mentaliteta postao je ikonska figura svjetskog nogometa.

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olimpik Marsej s čije klupe je otišao u februaru ove godine. U Španiji je prethodno vodio Valensiju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio sportskog direktora Hajduka Nikolu Kalinića. 

Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog štaba Palerma, zatim grčke OFI Krete te italijanske Pise.

SuperSport HNL bit će sedma po redu liga u kojoj obnašati funkciju glavnog trenera, a Hajduk njegov deveti klub.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.