DOMINANTNI DOMAĆINI

Furiozna Njemačka razbila Škotsku na otvaranju Eura

Nijemci su bili sjajni od samog starta i pokazali su da će biti ozbiljan kandidat za osvajanje trofeja na turniru koji igraju na domaćem terenu

Njemačka: Dominantna predstava - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+19

prije 3 dana

Fudbalska reprezentacija Njemačke je pobijedila selekciju Škotske rezultatom 5:1 na otvaranju Evropskog prvenstva.

Nijemci su bili sjajni od samog starta utakmice i pokazali su da će biti ozbiljan kandidat za osvajanje trofeja na turniru koji igraju na domaćem terenu. 

Mrežu Škota načeo je Florijan Virc (Wirtz) već u 10. minuti na asistenciju Kimiha (Kimmich). Ofanzivac "Elfa" je sa ivice šesnaesterca šutirao, a lopta, iako je probao zaustaviti golman Angus Gan (Gunn), ulazi u mrežu. 

Svega devet minuta kasnije Nijemci su uspjeli poduplati prednost. Naime, nakon sjajnog solo prodora i izbacivanja defanzivca, Džamal Musijala (Jamal Musiala) zakucao je loptu i povećao prednost svoje reprezentacije. Gol pogledajte OVDJE!

Već do kraja prvog dijela pitanje pobjednika je bilo riješeno. Nakon jednog šuta Gundoana (Gundogan) i odbrane golmana Gana, lopta se vraćala na nogu njemačkog reprezentativca, ali ga je Porteus (Porteous) tada nagazio. Gol pogledajte OVDJE!

Sudija Turpan (Turpin) je nakon gledanja VAR-a dosudio jedanaesterac, a Porteusu pokazao direktan crveni. Penal je u gol pretvorio Kai Haverc (Havertz).

Nijemci, u svom stilu, nisu posustajali do kraja susreta. Napadali su konstantno. Pokušavali su Sane i Virc, a onda je došla 68. minuta. Niklas Fulkrug (Fullkrug), napadač Borusije Dortmund i njemačke reprezentacije, ušao je nekoliko minuta ranije, a onda je ukrao loptu rivalima i pravim torpedom zakucao loptu u mrežu rivala. Gol pogledajte OVDJE!

Imao je Fulkrug priliku postići novi gol osam minuta kasnije, ali je on poništen nakon gledanja VAR-a. 

Do kraja se malo sreća osmjehnula i Škotima nakon što je poslije slobodnog udarca jedan od igrača Škotske šutirao glavom, lopta se odbija od Ridigera (Rudiger) i ulazi u gol Njemačke. Gol pogledajte OVDJE!

Konačan rezultat je postavio Emre Džan (Can) u drugoj minuti sudijske nadoknade golom izvan šesnaesterca. 

Nijemci su grupu započeli na najbolji mogući način i sada su 1. sa tri boda, dok su Škoti ostali na 0.

Rezultat i strijelci:

Njemačka - Škotska 5:1 (Virc 10', Musijala 19', Haverc 45+1', Fulkrug 68', Džan 90+3' / Ridiger a.g. 87').

Statistika s utakmice. Sofascore za Dnevni avaz

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.