LEGENDARNI FUDBALER

Argentina slavila 4:1 protiv Gvatemale, Messi zabio dva gola

Prednost Gvatemale u Landoveru trajala je tek osam minuta, do jednog od najlakših golova koje je Mesi postigao u karijeri

Lionel Mesi. AP

D. R.

prije 7 dana

Lionel Mesi (Messi) zabio je dva gola i asistirao za jednog u pobjedi 4:1 Argentine protiv Gvatemale u pripremnoj utakmici za Copa Americu. 

Nakon što je zbog povrede propustio dvije prethodne prijateljske utakmice, a onda odigrao tek 34 minute u pobjedi 1:0 protiv Ekvadora, Mesi se vratio u početnu postavu Argentine prvi put od novembra prošle godine i odmah pokazao da je i dalje njen vođa.

Osim što je bio dvostruki strijelac i asistent za gol Lautara Martineza iz 66. minute, Mesi je stigao pogoditi i okvir gola iz slobodnog udarca i sudjelovati u akciji kojom je Argentina izborila jedanaesterac. Propustio je dodatnu šansu za hat-trick nakon što je Lautaru prepustio da izvede udarac s bijele tačke u 39. minuti, prenosi Index.hr.

Dominacija Argentine

Gvatemala je povela u 4. minuti autogolom Lisandra Martineza, koji se našao na krivom mjestu nakon što je argentinski golman Emiliano Martinez boksanjem branio gol nakon slobodnog udarca suparnika. Sve što se događalo nakon toga prošlo je u znaku Argentine, koja je imala posjed lopte od 72 posto, 19 udaraca prema golu (Gvatemala 4), od čega 10 u okvir (Gvatemala 0).

Prednost Gvatemale u Landoveru trajala je tek osam minuta, do jednog od najlakših golova koje je Mesi postigao u karijeri. Suparnički golman Nicholas Hagen napravio je nevjerovatnu grešku i dodao mu loptu na šest metara pred praznim golom.

Messi zabio 108 golova za reprezentaciju

Već u 39. Argentina je preokrenula rezultat nakon što je Mesi pronašao Valentina Carbonija, koji se s desne strane sjurio u šesnaesterac u kojem ga je Nicolas Samayoa zaustavio prekršajem. Lautaro Martinez realizirao je jedanaesterac, a onda u 66. i povisio vodstvo na lijepo Mesijevo dodavanje.

Konačnih 4:1 stiglo je u 71. minuti. Angel Di Maria varkom se oslobodio čuvara i idealno poslužio Mesija za njegov drugi gol večeri i 108. za Argentinu u 182. nastupu za nju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.