PRIPREME

Dejan Pavlović: Očekujemo prvo mjesto pred domaćom publikom

Naša selekcija favorit na turniru na kojem učestvuju još Škotska, Švicarska i Turska

Dejan Pavlović: BiH ima kvalitet. NSBiH

Avaz Sport

24.1.2019

Futsal reprezentativci Bosne i Hercegovine će se sutra okupiti u Zenici i početi pripreme za turnir grupe F preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2020.

Na spisku selektora Ive Kreze nalazi se 6 igrača iz prvoplasirane ekipe Premijer futsal lige BiH i aktuelnog prvaka države Mostar SG Staklorada.

Jedan od njih je i Dejan Pavlović, koji je u razgovoru za zvaničnu stranicu Nogometnog saveze BiH istakao kako je naša selekcija favorit na turniru na kojem učestvuju još Škotska, Švicarska i Turska.

Bili smo nosioci u žrijebu i to nije bilo bez razloga. Vjerujem da smo najkvalitetnija ekipa u grupi i da ćemo to pokazati na terenu. Prednost je i to što ćemo igrati pred domaćom publikom i ne želimo da iznevjerimo sve one koji dođu da nas podrže. Vjerovatno će susret s Turskom u trećem kolu odlučivati ko će biti prvi u grupi, a očekujem da to budemo mi - rekao je Pavlović

Ističe da ekipa spremno dočekuje turnir.

- Nakon završetka jesenjeg dijela takmičenja u Premijer ligi, skoro da i nismo imali pauzu jer smo svi učestvovali na kvalitetnim turnirima. Osim toga, s klubovima smo odradili pripreme i sigurno je da smo svi već u dobroj formi i spremni za takmičarske utakmice - kaže Pavlović. 

Dvadesetsedmogodišnji reprezentativac smatra da bh. reprezentacija ima kvalitet.

- Dugo smo zajedno, dobro se poznajemo i uz više okupljanja bili bismo još uigraniji. Smatram da je ovo dobra generacija igrača, da imamo kvalitet i da zaslužujemo da se nađemo na velikom takmičenju. To je naš cilj i tome ćemo težiti u narednom periodu - zaključuje Pavlović. 

Futsal reprezentativci će se okupiti sutra u Trening centru NSBiH, a prvi trening će odraditi u Areni Zenica u 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.