TAKMIČENJA

Sarajevo se pretvorilo u regionalni centar brazilske džiu-džice

Ilustracija

Avaz.ba

7.4.2019

Klub brazilske džiu-džice "Arena" iz Sarajeva proglašen je najboljim na međunarodnom turniru "Sarajevo BJJ East European Open Championship", na kojem je učestvovalo 276 takmičara i takmičarki iz zemalja regiona, Turske, Švedske, Rusije, Čečenije, Njemačke i Austrije.

Drugo mjesto na takmičenju pripalo je "Brotherhoodu" iz Sarajeva, a treće Team Union BJJ Mirković, u čijem sastavu je i Akademija borilačkih vještina "Bushido" Sarajevo.

Turnir je treći put organizirala Akademija borilačkih vještina "Bushido".

Sudilo se po zvaničnim IBJJF pravilima, a takmičari su bili raspoređeni u IBJJF težinske kategorije, kao i u kategorije djece, juvenila, seniora i mastera. Vrhunac turnira su bile borbe u apsolutnoj kategoriji, a učestvovali su i osvajači evropskih i svjetskih medalja, saopćeno je iz Akademije "Bushido".

- Izuzetno smo zadovoljni kako je protekao turnir. Pokazali smo da rastemo iz godine u godinu i da je Sarajevo samo potvrdilo da je BJJ centar u regionu. Uvođenjem kategorija djece ostvarili smo naš prvobitni cilj, a to je popularizacija sporta i zainteresiranost djece i mladih za treniranje istog. Vjerujemo da ćemo naredne godine sve podići na još veći nivo i da ćemo uvesti još novina koje će doprinijeti razvoju BJJ-a u našoj zemlji - izjavio je trener u Akademiji borilačkih vještina "Bushido" Adi Kljaho.

Pobjednici apsolutne kategorije su Almir Kapić iz BJJ "Arena" Sarajevo (kategorija smeđih i crnih pojaseva), Benjamin Šehić iz "Knights Bedem Teama" Sarajevo (kategorija ljubičastih pojaseva), Nedim Pleho iz "Rio Grappling Cluba" Sarajevo (kategorija plavih pojaseva) i Frane Mišetić iz "Alliance BD" Split.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.