PLIVANJE

Memić, Zulfić i Barlov srebreni u Zagrebu

Odličan nastup plivača SPID-a u Zagrebu. PK SPID

Piše: Avaz.ba

8.12.2019

Nermin Memić, najbolji paraplivač Bosne i Hercegovine, osvojio je srebrenu medalju na Prvom međunarodnom festivalu plivanja za osobe s invaliditetom u subotu u Zagrebu. Naš reprezentativac i takmičar sarajevskog SPID-a ovim rezultatom postignutim u apsolutnoj konkurenciji po MD bodovima ujedno je ostvario i A normu za nastup na narednom Evropskom prvenstvu u paraplivanju. 

Uspjeh tima BiH u hrvatskoj prijestonici osvajanjem srebrenih medalja u konkurenciji juniora upotpunili su još Ismail Zulfić i Ismail Barlov. Bh. boje branio je i Ajdin Karišik.

Naš glavni cilj na ovom izuzetno jakom takmičenju je postignut. Najbolji paraplivač naše zemlje Nermin Memić oborio je A normu u disciplini 100 metara delfin u klasi S8 za Evropsko prvenstvo sljedeće godine u Portugalu. Nerminu će ovo biti drugi nastup u karijeri na evropskoj smotri i svi smo mnogo ponosni. Ovaj rezultat je kruna veoma uspješnog rada našeg kluba u godini na izmaku. Ovo je uspjeh svih nas u PK SPID, roditelja, plivača i trenera. Već od ponedjeljka počinjemo kovati plan priprema za Evropsko prvenstvo - rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacija BiH i glavni trener PK SPID.

Na takmičenju u Zagrebu, u organizaciji Plivačkog kluba ''Dubrava'', nastupilo je 116 plivača iz Austrije, Grčke, Slovenije, Crne Gore, Turske, Srbije, Hrvatske i BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.