TENIS

Kirjosu sada smeta i trava na Vimbldonu

Kritikovao organizaciju jer je podloga spora

Kirjos: Ovo više nije trava. TWITTER

E. Ćosić

30.6.2021

Kontroverzni teniser Nik Kirjos (Nick Kyrgios) opet je u centru pažnje. Ovog puta je teniser iz Australije u pravu, obzirom da se zalaže za bolju podlogu na kojoj se odigrava Vimbldon. Kirjos je bio frustriran terenom tokom meča protiv francuskog igrača Igoa Ambera (Ugo Humbert) koji je prekinut sinoć zbog policijskog sata pri rezultatu 3:3 u petom setu.

Klizava podloga nije prijala ni njemu, kao ni mnogim igračima koji su iznijeli ozbiljne žalbe organizatorima, a zbog padova, bilo je i kobnih povreda, kao one Serene Vilijams (Williams) i Adrijana Manarina (Mannarino). 

- Momci, svi vi koji ovo gledate kod kuće, znajte da bi ovdje trebalo da bude brz teren. To je tenis na travi. Oni su je sada napravili sporom. Ovo više nije trava. Sporo je, sporo! Pokušajte da natopite teren, napravite od ovoga opet travnati teren, hvala - izjavio je Kirjos.

Prvi set je pripao Kirjosu koji ga je priveo u svoju korist sa 6:4 u gemovima, potom je Francuz uzeo dva seta, 6:4, 6:3, a onda je Kirjos dobio četvrti set sa 6:1. U petom je stanje 3:3, meč će se nastaviti tokom dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.