TURNIR U SLOVENSKOM LAŠKOM

Ogroman uspjeh: Sanjin Pehlivanović postao prvak Evrope u bilijaru

Nevjerovatan osjećaj i ne znam kako da opišem emocije u ovom trenutku jer sam prije šest mjeseci želio napraviti isti uspjeh, ali emocije su tada otišle predaleko, rekao je Pehlivanović

Sanjin Pehlivanović. Facebook

E. Ć.

7.3.2022

Najbolji bosanskohercegovački igrač bilijara Sanjin Pehlivanović nije mogao sakriti emocije kada se prvi put u karijeri okitio titulom prvaka Evrope u seniorskoj konkurenciji.

Na turniru u slovenskom Laškom koji se održava od 2. do 12. marta, Pehlivanović je u finalu savladao Vojčeka Ševčuka (Wojciech Szewczyk) rezultatom 8:5 i osvojio turnir u disciplini desetka. Ova titule dolazi nakon što je ranije ove godine spomenuto finale "devetke" izgubio od jednog od najboljih igrača svijeta i nekadašnjeg svjetskog prvaka Džošue Filera (Joshua Filler) rezultatom 9:8.

- Nevjerovatan osjećaj i ne znam kako da opišem emocije u ovom trenutku jer sam prije šest mjeseci želio napraviti isti uspjeh, ali emocije su tada otišle predaleko. Naravno, veoma sam sretan što sam ovoga puta to uspio. Cijeli turnir sam igrao odlično, zadržavao emocije i imao samo jedan cilj. Došao sam po ono što sam ostavio prošle godine - rekao je Pehlivanović kojeg su preplavile emocije nakon sjajnog meča.

Pehlivanovića očekuje nastup u još dvije discipline, te u ekipnoj konkurenciji.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.