SJEDEĆA ODBOJKA

Fantomi u polufinalu Kupa šampiona

Sve osim finala bio bi neuspjeh, rekao je Mirsad Mirojević, direktor Fantoma

Prvaci Bosne i Hercegovine: Odbojkaški klub invalida Fantomi. Avaz

Piše: G. Š.

26.3.2022

Prvaci Bosne i Hercegovine, Odbojkaški klub invalida Fantomi sa dvije pobjede plasirali su se u polufinale Kupa šampiona, koje se ove godine igra u italijanskom gradu Nola. Na najvažnijem klupskom prvenstvu na svijetu, OKI Fantomi su u prvoj utakmici ubjedljivo slavili sa 3:0 protiv hrvatske ekipe OKI Zagreb, dok su u drugoj utakmici pobijedili njemačku ekipu Bajern 04 Leverkuzen rezultatom 3:1.



Večeras polufinale

- Imali smo dvije jake utakmice, rekao je Mirzet Duran, kapiten Fantoma, te dodao:

- Prva protiv Zagreba, koji su dobra ekipa, ali uspjeli smo ih savladati sa 3:0, dok je utakmica protiv Bajera bila teža. Znali smo da će biti dosta teška utakmica, jer se radi o jakoj ekipi, koja je oduvijek na vrhu evropske klupske odbojke.

Fantomi večeras igraju polufinalnu utakmicu i nadaju se da će se uspjeti plasirati u finale Kupa šampiona.

- Sve osim finala bio bi neuspjeh, rekao je Mirsad Mirojević, direktor Fantoma.

Inače, OKI Fantomi do sada su četiri puta bili na krovu Evrope, a tokom prošle godine također su osvojili tri turnira. Pobjednici su Međunarodnog turnira „Prijateljstvo“, održanog u Zagrebu, potom Međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci u Kikindi, te osvajači zlatne medalje na Međunarodnom turniru „Sarajevo open 2021.“.

Najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini

Na 77. Izboru najuspješnijih sportista i sportskih ekipa, OKI Fantomi su proglašeni za najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini, dok je kapiten kluba Mirzet Duran proglašen za najuspješnijeg sportistu. Bitno je napomenuti da je Duran također proglašen kao MVP Evropskog prvenstva u Turskoj 2021 godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.