IMA SAMO 20 GODINA

Srbija u šoku: Velikoj rukometnoj nadi upitna karijera, preko noći mu atrofiralo 30 posto mišića

Znam da ćemo svi u klubu da učinimo sve, da ćemo da obiđemo sve doktore, cijelu Evropu, da vidimo šta je prava dijagnoza, rekao je Rojević

Dodić u napadu: Neobična povreda. Luka Stanzl / Pixsell

E. Ć.

12.2.2024

Mladi srbijanski rukometaš Stefan Dodić (20) doživio je povredu zbog čega mu je karijera pod upitnikom.

Naime, Dodiću je atrofiralo 30 posto mišića, što je šokiralo sve u njegovom RK Vojvodina.

Niko ne zna zašto

- Dodić je ustao jutros i izgubio dio mišića. Niko ne zna zašto, zbog čega. Izgubio je 30 posto mišića. Zaista sam šokiran i cijeli dan sam nervozan i jako tužan. Mislim da je to dijete trebalo da bude neko ko će da nosi našu reprezentaciju i Vojvodinu u narednim sezonama. 

Bio je moja velika želja i prethodnih godina. Bio sam u šoku kada me je nazvao kondicioni trener i saopštio mi to. Znam da ćemo svi u klubu da učinimo sve, da ćemo da obiđemo sve doktore, cijelu Evropu, da vidimo šta je prava dijagnoza. Vjerovatno da nije bila prava dosad - rekao je trener Vojvodine Boris Rojević za "Sportski žurnal".

Šta će biti s karijerom

Trenera Vojvodine su pitali koliko bi Dodić trebao odsustvovati, a on je odgovorio kako ne zna šta će biti s njim i njegovom karijerom.

Inače, Stefan Dodić je bio MVP juniorskog Evropskog prvenstva 2022. godine i važi za jednog od najtalentovanijih srednjih bekova Evrope.

Dodić je od oktobra 2023. član Vojvodine, a u prošlosti je nastupao, između ostalih, za Zagreb i Celje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.