"STUDENTI" U ELITI

Magoda ugostio rukometaše Bosne: Ostvaren zacrtani cilj i povratak u društvo najboljih

Trener Zuhdija Korkarić i rukometaši u posjeti kod ministra Magode

Magoda s rukometašima Bosne. Vlada KS

E. Ć.

7.6.2024

Zahvaljujući izuzetnoj finansijskoj podršci Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, te radu i predanosti menadžmenta i igrača tokom protekle sezone, RK Bosna Sarajevo je trijumfalno kročio nazad u vrhunski rang takmičenja - Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir da je RK ”Bosna” ponovo u društvo najboljih, ministar Kenan Magoda ugostio je protekle sedmice članove stručnog štaba i igrače RK "Bosna".

- "RK 'Bosna" predstavlja najtrofejniji sarajevski rukometni klub, čija se historija isprepliće s bogatstvom sportskog naslijeđa našeg grada. Raduje me što su naši mladi sportisti nastavili ovu izvanrednu tradiciju i s ponosom vratili klub tamo gdje pripada - u sami vrh bosanskohercegovačkog rukometa. 

Čestitam vam na ovom izuzetnom uspjehu i želimo vam još mnogo sportskih trijumfa u budućnosti - poručio je ministar Magoda.

Pohvalio je i činjenicu da se rukometna publika vratila u dvoranu "Ramiz Salčin", kako bi bodrila "Bosnu" tokom protekle sezone.

Rukometaši "Bosne" zahvalili su ministru na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci, te obećali da će i u Premijer ligi Bosne i Hercegovine ostaviti srce na terenu, te što bolje predstaviti svoj klub i grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.