TENIS

Beretini i Tim otkazali Monte Karlo

Italijan se oporavlja od operacije, dok je Austrijanac pozitivan na koronavirus

Beretini: Propušta Madrid i Rim. AGENCIJE

A. V.

7.4.2022

Italijan Mateo Beretini (Matteo Berrettini) i Austrijanac Dominik Tim (Dominic Thiem) otkazali su nastup na ATP turniru tenisera iz serije Masters 1000 koji će se sljedeće sedmice igrati u Monte Karlu.

Prošlogodišnji finalist Vimbldona Beretini otlazao je i nastupe na preostala dva Masters 1000 turnira na zemlji koji će se tokom maja igrati u Madridu i Rimu.

Nedavno se talijanski igrač podvrgnuo manjoj operaciji na svojoj igračkoj ruci te je otkazao nastup na velikom turniru u Majamiju najavljujući povratak na teren na turnirima na zemlji, ali očito se oporavak zakomplicirao.

- Slijedeći savjete medicinskih stručnjaka, odlučio sam ne požurivati proces oporavka. Otkazivanje nastupa, pogotovo s turnira u Rimu, bila je teška odluka, ali ispravna kako bih osigurao mnoge godine tokom kojih ću se boriti za najveće trofeje - objavio je Beretini, prenosi Hina.

Tim je, pak, otkazao nastup zbog pozitivnog nalaza na koronavirus. Pobjednik US Opena iz 2020. i dvostruki finalist Rolan Garosa prošle sedmice nastupio je na čelendžeru u Marbelji, što mu je bio prvi turnir nakon 10 mjeseci pauze zbog povrede zapešća, no tamo je umjesto pobjeda za samopouzdanje "pokupio" koronavirus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.