ROLAN GAROS

Čilić: Rekao sam sebi "pometi sve"

Hrvat pun samopouzdanja poslije pobjede nad Medvedevom i plasmana u četvrtfinale

Čilić: Slijedi mu okršaj s Rubljovom. AFP

A. V.

31.5.2022

Hrvatski teniser Marin Čilić bio je veoma raspoložen i pun samopouzdanja poslije velike pobjede nad Danilom Medvedevom i plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa.

– Tanka je nit koja dijeli od potpune kontrole i kad se meč preokrene. Imao sam takav slučaj s Danilom prošle godine i dosta često sa ostalim top igračima koji u svakom trenutku traže rješenje, pokušat će nešto novo, drugi način igre. Danil je na kraju drugog seta otišao u toalet, da razbije ritam i da se regeneriše. Tu sam napravio brejk koji je bio apsolutno ključan da steknem veliku prednost. Pomoglo mi je baš veliko iskustvo protiv top igrača na grend slemovima da ostanem na najvišem nivou, tako sam ostao u igri i odigrao mentalno na najvišem nivou – rekao je Čilić.

Došao je u Pariz kao neko ko nije ni u najužem krugu favorita, iako nema mnogo tenisera na Turu koji, poput njega, imaju grend slem titulu. Vidi se da je ipak došao s velikom dozom samopouzdanja.

– Kada sam dolazio rekao sam sebi "pometi sve". Izgleda jednostavno, ali igraju se mečevi na tri dobijena seta. Zahtjevno je mentalno ostati unutra, pogotovo ja koji igram tenis, koji tražim pripremu s nogama. Ne igram defanzivni tenis, gdje mogu da pretrčavam. Za takav tenis je potreban ozbiljan fokus i to je ove godine što mi je fantastično. Ne ide uvijek u pravom smjeru, ali zadržavam taj nivo i to mi je najveća dobit - dodao je.

Čiliću u četvrtfinalu slijedi okršaj protiv još jednog Rusa Andreja Rubljova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.