NIJE POMOGLA TENISERU

Otac Novaka Đokovića je pisao kraljici Elizabeti II, ali ga je ona izignorisala

Srđan je tražio da kraljica reagira, te da pomogne da njegov sin na kraju zaigra na Australian Openu

Kraljica Elizabeta: Ignorisala pismo Đokovićevog oca. Twitter

E. Ć.

15.9.2022

Kraljica Elizabeta II preminula je u 96. godini. Vladala je 70 godina, a u historiju se upisala kao britanski monarh sa najdužim stažem. Za vrijeme svoje vladavine kraljica Elizabeta je dobila na hiljade zahtjeva, molbi i pisama, a jedno je došlo i od Srđana Đokovića, oca slavnog tenisera Novaka.

Đoković stariji je molio kraljicu Elizabetu II da se uključi u Novakov slučaj i da prekinje njegovu torturu u Australiji. Srđan je tražio da kraljica reagira, te da pomogne da njegov sin na kraju zaigra na Australian Openu. 


"Express Sport" je objavio pismo koje je Srđan Đoković navodno uputio kraljici Elizabeti II.

- Pozivam kraljicu Britanije, Elizabetu, lidera Komonvelta da interveniše i zaštiti ljudska prava mog sina Novaka Đokovića i zaustavi političku prosekuciju koja se nad njim sprovodi otkako je došao u Australiju.

Apelujem na Kraljicu Britanije Elizabetu da se umiješa i da zaustavi torurtu koja se sprovodi nad višestrukim šampionom Vimbldona, odlikovanim od strane princa Vilijama (William) za dostignuća u filantropiji. Pozivam kraljicu Britanije Elizabetu da spriječi podrivanje ugleda Komonvelta koju vlada Austraije vrši politčkim progonom i torturom najboljeg tenisera i slobodnog građanina svijeta - stoji u pismu koji je Srđan Đoković uputio kraljici Elizabeti II.

Kraljica je ignorisala pitanje, a Đoković je na kraju deportovan. Trebao je srbijanski teniser dobiti i kaznu od nekoliko godina suspenzije, ali će mu ipak biti omogućeno da igra u Melburnu na idućem Australian Openu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.