ATP 250

Novak Đoković osvojio Tel Aviv

Nismo navikli Đokovića posljednjih godina često viđati na ATP 250 turnirima, ali se jedan od najboljih tenisera svih vremena silom prilika pojavio u Tel Avivu i bez izgubljenog seta ga pokorio

Novak Đoković. ATP

Piše: G. Š.

2.10.2022

Srbijanac Novak Đoković u finalu teniskog turnira u Tel Avivu pobijedio je Hrvata Marina Čilića sa 2:0 (6:3, 6:4). Nismo navikli Đokovića posljednjih godina često viđati na ATP 250 turnirima, ali se jedan od najboljih tenisera svih vremena silom prilika pojavio u Tel Avivu i bez izgubljenog seta ga pokorio.

Nije billo iznenađenja. U finalu su se našla prva dva nosioca, odnosno favorita za trofej i ponovo nije bilo iznenađenja - Đoković je 19. put savladao Marina Čilića u njihovom 21. odmeravanju snaga.

Veliki korak za Novaka u borbi da ostane među 20 tenisera u ATP trci, osvojenim bodovima u aktuelnoj kalendarskoj godini. Osvajanjem 250 bodova u Tel Avivu poboljšao je saldo i sačuvao trenutnu 15. poziciju baš od Čilića. Pritom, Novak se već danas seli u Kazahstan gdje će igrati na još jednoj 250-ici, u Nur-Sultanu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.