TORINO

Određene grupe za završni masters

Kada je riječ o zelenoj grupi, ona je okupila Rafaela Nadala, Kaspera Ruda, Feliksa Ože Aljasima i Tejlora Frica

Novak Đoković. Društvene mreže

G. Š.

10.11.2022

Krenut će Novak Đoković od 13. novembra u borbu za šestu titulu na završnom mastersu, a saznao je i ko će mu biti protivnici u grupnoj fazi. Sa njim se u crvenoj, na papiru težoj grupi, nalaze dva Rusa Danil Medvedev i Andrej Rubljov, kao i Stefanos Cicipas kojeg je prije pet dana savladao u tijesnom polufinalu pariškog mastersa.

Srbijanski teniser protiv Medvedeva ima skor 7-4, dok je sa Rubljovim igrao samo dva puta i oba tenisera upisala su po jedan trijumf. Bez obzira na poraz od Runea u finalu Pariza, Novak je u posljednjih mjesec i kusur dana demonstrirao odličan tenis i bit će favorit u svim duelima grupne faze.

Kada je riječ o zelenoj grupi, ona je okupila Rafaela Nadala, Kaspera Ruda, Feliksa Ože Aljasima i Tejlora Frica koji će se u Torinu naći zahvaljujući činjenici da je prvi teniser svijeta Karlos Alkaras zbog povrede morao da otkaže učešće. 

Đoković je prvu titulu na završnom mastersu osvojio 008. godine, zatim je od 2012. do 2015. godine vezao četiri titule i sada posti već šest godina. U međuvremenu je turnir osvajalo šest različitih tenisera - Endi Mari, Grigor Dimitrov, Aleksander Zverev, Stefanos Cicipas, pa Danil Medvedev koji je prošlogodišnje finale izgubio od Saše Zvereva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.