DEJVIS KUP

Hadžimešić: Očekujemo veliku podršku publike

Šveđani imaju bolje rangirane igrače, koji već nekolko godina postižu zapažene rezultate

Teniska reprezentacija BiH. TSBiH

FENA

3.2.2023

Uvodni meč teniskih Dejvis kup reprezentacija Švedske i Bosne i Hercegovine, koji danas u 17 sati počinje u Štokholmu, odigat će Mikael Imer (Ymer - 60. igrač na ATP listi) i Mirza Bašić (394. ATP).

U drugom meču singla slijedi duel između Eliasa Imera (Ymera - 120. ATP) i Damira Džumhura (197. ATP).

Historijski uspjeh

Direktor teniske reprezentacije BiH Senad Hadžimešić izjavio je da očekuje kvalitetne mečeve, i da je siguran da će bh. teniseri pružiti sve od sebe kao bi ostvarili historijski uspjeh, plasman među 16 najboljih repreprezentacje svijeta.

- Očekujemo dosta publike, naših Bosanca i Hercegovaca, koji žive u Švedskoj, a jedna grupa navijača doputavala je i iz BiH kako bi podržali našu ekipu, koja već nekoliko godina igra u završnicama Dejvis kupa, među najboljim reprezentacijama svijeta. Teniska reprezentacija je najbolja bh. ekipa na rang listama. Siguran sam da se naši teniseri neće predati, te da će dati sve od sebe kao bi uspjeli napraviti iznenađenje. Šveđani imaju bolje rangirane igrače, koji već nekolko godina postižu zapažene rezultate. Kroz historiju Švedska je svjetska teniska velesila, koja je četiri puta osvojila Dejvis kup. Sjećamo se nekih njihovih slavnih tenisera - Bjerna Borga, Stefana Edberga, Matsa Vilandera i drugih - kazao je Hadžimešić.


Teniska reprezentacija BiH. TSBiH

Bašić i Brkić

U subotu, drugi dan, program počinje igrom dublova u kojem će nastupi Mirza Bašić i Tomislav Brkić , koji na ATP listi dubl igrača zauzima visoko 59. mjesto.

- Bašić i Brkić su uhodani par, koji već dugo igraju zajedno. Do sada su postigli dosta uspjeha i zabolježili mnoge značajne pobjede u Dejvis kup mečevima - kazao je Hadžimešić.

Nakon ovog meča slijede preostala dva duela u singlu. U prvom će igrati najbolji igači dva tima Milael Imer (Ymer - 60. igrač na ATP listi) i Damir Džumhur (197).

- Sigurno da će svaki meč biti veoma naizvjestan. Nadam se da ćemo mi uspjeti da osvojimo tri boda u pet mečeva i izboriti plasman među 16 najboljih ekipa svijeta – kazao je Hadžimešić.

Raspored i parovi

Parovi meča Švedska - Bosna i Hercegovina:

Petak - 3. februara (17 sati):

Mikael Imer - Mirza Bašić

Elias Imer - Damir Džumhur

Subota - 4. februara (13 sati):

Andre Goranson (Goransson)/Filip Bergevi - Mirza Bašić/Tomislav Brkić

Mikael Imer - Damir Džumhur

Elias Imer - Mirza Bašić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.