INDIAN VELS

Medvedev preko Španca do polufinala: Protivnik mu je domaći teniser

Ruski teniser je slavio za sat i 45 minuta

Danil Medvedev: 18. pobjeda u nizu. AP

16.3.2023

Sinoć su odigrana dva meča četvrtfinala Masters turnira Indian Vels. 

Prvi su na teren izašli Amerikanac Frensis Tijafo (Francis Tiafoe) i britanski teniser Kameron Nori (Cameron Norrie), a slavio je Tijafo rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

U prvom setu je sve bilo mirno do sedmog gema, kada je Amerikanac napravio brejk i zadržao tu prednost do kraja seta. Set je završio rezultatom 6:4.

Drugi set je donio više uzbudljivog sadržaja. Tijafo je u prvom gemu oduzeo servis protivniku, da bi mu uzvratio uslugu već u narednom. Koristio je američki teniser svoje prilike u petom i sedmom gemu, kako bi došao do prednosti 5:2 u drugom setu i imao servis za meč. On ga nije iskoristio i dao je priliku Noriju da se vrati u meč. 

Ipak, Tijafo je deseti gem, pri rezultatu 5:4 za njega, odservirao bez greške i tako pečatirao svoj prolazak u polufinale Indian Velsa.

Ruski teniser Danil Medvedev (Daniil) je slavio protiv Španca Alehandra Davidoviča-Fokine (Alejandro Davidovich) sa 6:3, 7:5. 

Prvi set je prošao mirno za Medvedeva. On  je već u drugom gemu napravio brejk i samo se trudio da zadrži tu prednost do kraja seta, što mu je i pošlo za rukom, pa ga je osvojio rezultatom 6:3. 

Drugi set je bio dosta uzbudljiviji sa mnogo viđenih brejk prilika, ali ih niko nije uspio iskoristiti do jedanaestog gema, kada je Rus sa četiri vezana poena oduzeo servis protivniku. Poslije toga mu je ostalo samo da odservira za meč, što je on i uradio te je slavio rezultatom 7:5 u drugom setu. 

Ruski teniser je u nevjerovatnoj formi, pošto je posljednji meč izgubio još 20. januara na Australijan Openu. Od tog meča ima 18 pobjeda u nizu, a uspio je osvojiti čak dva turnira, dok je novom pobjedom došao korak bliže osvajanju i trećeg turnira.  

Večeras su na programu preostala dva četvrtfinala. Još jedan Amerikanac Tejlor Fric (Taylor Fritz) će odmjeriti snage sa Janikom Sinerom (Jannik Sinner) u prvom, dok će Karlos Alkaraz (Carlos Alcaraz) igrati sa Feliksom Ože-Alijazimom (Felix Auger-Aliassime).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.