TURNIR U VISOKOM

Nerman Fatić osvojio "Pyramid Cup 2023."

Nastavljamo sa vrhunskim događajima i sadržajima, a tokom ovog ljeta očekuju nas i brojni drugi programi, rekao je Semir Osmanagić

Sa turnira u Visokom. N. Smajović

N. Sm.

21.7.2023

Arheološko - turističko - sportski park "Ravne 2" u Visokom proteklih nekoliko dana je ugostio najbolje bh.tenisere, kao i tenisere iz Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Njemačke na prvom teniskom turniru "Pyramid Cup 2023". 

Nakon četiri dana kvalifikacija i glavnog turnira, u finalnom meču pred nekoliko stotina gledalaca susrela su se dva sjajna bh.igrača, Mirza Bašić i Nerman Fatić. 

Sjajno finale

Sjajan finalni meč je donio veliku borbu, ali i obilje prelijepih poteza u kojima je publika uživala, a na kraju je pobjedu odnio Nerman Fatić rezultatom 2:1 (3:6, 6:3, 10:8). 

- Publika u Bosanskoj dolini piramida po prvi put je imala priliku da uživa u jednom ovakvom teniskom spektaklu, a mi smo kao Fondacija pokazali još jednom da našim gostima nudimo raznovrsne sadržaje, koji su potpuno besplatni, a jako kvalitetni i po tome smo jedinstveni u regionu, ali i mnogo šire. 

Nastavljamo sa vrhunskim događajima i sadržajima, a tokom ovog ljeta očekuju nas i brojni drugi programi, otvorenja novih instalacija i druga iznenađenja - kazao je za portal "Avaza" Semir Osmanagić, osnivač Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca". 

Odlična organizacija

Tehnički podršku u organizaciji ovog teniskog turnira pružio je Teniski savez BiH, a u sklopu turnira održana je i radionica za mlade teniske nade, koju je vodio proslavljeni bh.teniser Tomislav Brkić. 

- Saradnju sa Fondacijom nastavljamo, a ovaj sjajni teniski centar će biti mjesto za pripreme naših teniskih selekcija, ali i razvoj mladih tenisera iz svih zemalja okruženja - kazao je direktor TS BiH Senad Hadžimešić za portal "Avaza". 

Pobjednik turnira se zahvalio na sjajnoj organizaciji, ali i ideji o izgradnji jednog ovakvog centra koji ce itekako biti znacajan za pripreme vrhunskih tenisera, ali i razvoj mladih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.