NJEGOV RITUAL I PRAVILA

Šta Đoković jede i pije prije treninga: Evo šta je u "posudi snage"

Poznato je da on ima specijalnu ishranu, kao i to da ne jede meso

Đoković: Hrana bez glutena. AP / Twitter

E. Ć.

25.7.2023

Novak Đoković je jedan od najboljih sportista svijeta, a novinare "Daily Maila" je zanimalo kako izgleda jedan njegov dan, te čime se on, zapravo, hrani.

Poznato je da Đoković ima specijalnu ishranu, kao i to da ne jede meso. Naime, srbijanski as praktikuje prehranu bez glutena, a sva se hrana pravi isključivo na biljnoj bazi.

On svoj dan započinje čašom tople vode i limuna za detoksikaciju tijela. Nakon toga uzima "posudu snage".

To mu je glavni obrok u danu, jer se u njemu nalazi dovoljna doza svega onoga što je potrebno za normalnu funkciju. U posudi se nalaze orašasti plodovi, biljne sjemenke, musli bez glutena, jagode, banana, koštice i jogurt.

Poslije doručka slijedi sok od celera, kao i zeleni smuti. Također, Đoković pravi piće od graška, celera, soka od jabuke, metvice, špinata i kelja.

Nakon obroka dolaze joga i meditacija. Đoković potom odlazi na istezanje i vježbe disanja, koje mu pomažu u kompletnom opuštanju tijela. Tek nakon svega toga može izaći na teren i započeti s tenisom.

Kako navodi "Daily Mail", novinari su na kraju primjene njegovog programa došli do zaključka da su pozitivniji za 31,5 posto, smireniji za 24,3 posti i ozbiljniji za 17,8 posto.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.