DONIO LOŠE VIJESTI

Oglasio se ljekar koji je operisao Đokovića: Pauza će trajati duže od očekivanog

On se povrijedio protiv Argentinca Serundola, a potom se moramo povući

Novak Đoković. AP

N. H.

10.6.2024

Sudeći prema prognozama ljekara Antoana Žerometa (Antoine Geromett) koji je operisao Novaka Đokovića nakon povrede desnog koljena tokom meča osmine finala Rolan Garosa nije optimističan kada je riječ o brzom povratku Srbijanca.

Podsjećamo, on se povrijedio protiv Argentinca Serundola, a potom se moramo povući.

Brzo je operisan i trenutno je u fazi oporavka.

Iako je operacija prošla dobro i bez ikakvih problema, Žeromet ne vjeruje da će Đoković biti spreman da igra na trećem Gren slemu u sezoni.

Vimbldon će biti održan od 1. do 14. jula, a Žeromet je uglednom "L' Equipu" poručio da su male šanse da se potpuno oporavi za tri sedmice.

- Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog koljena. Postepenim povećanjem opterećenja, vidjet ćemo da li ostaje "suho" i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvidjeti stanje u kom će biti za sedmicu, dvije i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri sedmice, to zaista djeluje teško ostvarivo - poručio je ljekar.

Đoković bi na Vimbldonu trebao braniti prošlosezonsko finale, ali pitanje je hoće li biti u stanju da uopće zaigra na travi ove sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.