VIJESTI

Ajnadžić: Pomoć za četiri srebreničke porodice u stanju socijalne potrebe

Delegacija Općine Centar Sarajevo posjetila Srebrenicu

Avaz.ba

14.11.2016

Načelnik Općine Centar Sarajevo Nedžad Ajnadžić, zajedno sa sekretarom Općine Jasnom Bebom i savjetnikom Mustafom Resićem, posjetio je 11. novembra Srebrenicu gdje se susreo s predstavnicima Memorijalnog centra Potočari i Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa.

Ajnadžić je na početku svoje posjete položio cvijeće i odao počast žrtvama u Memorijalnom centru Potočari. Prilikom susreta s direktorom Memorijalnog centra Potočari Mersedom Smajlovićem, te predstavnicima Udruženja majke enklave Srebrenica i Žepa, Ajnadžić je istakao da će Općina Centar pomoći u obilježavanju godišnjice genocida 11. jula i stipendiranju učenika, saopćeno je iz Općine Centar.

- Ustanovit ćemo budžetsku stavku koju ćemo dati na odlučivanje Općinskom vijeću Centar i svakako ćemo se uključiti u obilježavanje godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurnosne zone UN-a" Srebrenica u Memorijalnom centru Potočari u julu naredne godine. Moram priznati da je dosta problema u kojima Općina sa svojim finansijskim kapacitetom može pomoći. Dijelom finansijskih sredstava u skladu s budžetskim stavkama koje smo za to planirali možemo dati doprinos povratnicima koji žive u jako lošim ili skromnim uvjetima i na taj način ćemo stvoriti situaciju u kojoj će imati malo ugodniji život i moći će bolje organizirati svoje porodično djelovanje, naglasio je Ajnadžić.

Prilikom posjete Srebrenici Ajnadžić se susreo s četiri porodice u stanju socijalne potrebe. Tom prilikom za sve četiri porodice obećana je finansijska pomoć.

Elvis Lemeš, povratnik u Srebrenicu živi sa suprugom i četvero djece bez ikakvih finansijskih primanja. Tokom susreta s načelnikom Ajnadžićem istakao je kako mu najveći problem predstavlja objekat u kojem živi, a koji zbog loše krovne konstrukcije sve više propada.

- Zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću na pomoći koju ćemo dobiti. To će uveliko riješiti probleme s kojima se suočava moja porodica. Ni ja ni supruga nemamo posao pa zbog toga i nismo u mogućnosti da saniramo oštećenja na kući. Sada, zahvaljujući pomoći Općine Centar imamo jednu brigu manje, kazao je Lemeš.

Ajnadžić je na kraju posjete naglasio kako je ovo poticaj i za ostale kolege koje imaju tu finansijsku mogućnost i finansijski potencijal i sve nivoe vlasti da nešto učine po pitanju podrške održivom povratku u cijeloj državi BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.