BIH

Suđenje Šejli Turković za napad na advokata Baždarevića počinje 16. septembra

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio žalbu tužioca Mirsada Šehovića

E.D.A.

30.7.2014


Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu uvažio žalbu kantonalnog tužioca Mirsada Šehovića, te ukinuo prvostepenu oslobađajuću presudu Šejli Turković (36), koja je optužena za ugrožavanje sigurnosti sarajevskog advokata Izeta Baždarevića, novo suđenje u Općinskom sudu u Sarajevu zakazano je, kako “Avaz” saznaje, za 16. septembar ove godine. Ova informacija potvrđena nam je iz Općinskog suda u Sarajevu.

Monstruozna ubistava

Podsjećamo, ona se optužnicom tereti da je 23. septembra 2011. godine u Sudu BiH prišla advokatu Baždareviću koji je stajao ispred sudnice te mu se povišenim tonom obratila govoreći da je zločinac i optužujući ga da je nagovarao svjedoke da svjedoče protiv njenog muža.

Šejla Turković je supruga Zijada Turkovića koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog organiziranja zločinačke grupe odgovorne za više monstruoznih ubistava, pljačku novca na Aerodromu u Sarajevu, međunarodnu trgovinu drogom i druga teška krivična djela.

Baždarević je u tom predmetu koji se vodio protiv Turkovića i ostalih zastupao optuženog Hajrudina Memovića, koji je uklanjao tragove nakon ubistva Mithata Mekića i njegove nevjenčane supruge Lusije Salas-Kortez.

 

VEZANA VIJEST: Šejla Turković ipak mora krivično odgovarati za napad na advokata Baždarevića

 

Memović je, pak, s Tužilaštvom BiH sklopio sporazum o priznanju krivice i osuđen je na pet godina zatvora, ali je pristao da će u sudnici svjedočiti o Turkovićevim zlodjelima.

Njene prijetnje da će mu se osvetiti te ubiti i njega i njegovu porodicu Baždarević je, navodi se u optužnici, shvatio ozbiljno i one su kod njega izazvale osjećaj straha i lične ugroženosti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.