BIH

Sastanak s predstavnicima Konzervativne partije Britanije

U sjedištu Saveza za bolju budućnost BiH

Redakcija

2.8.2014

 

Delegacija Saveza za bolju budućnost BiH, koju je predvodio predsjednik Glavnog odbora stranke Fehim Škaljić, primila je jučer predstavnike Konzervativne partije Velike Britanije predvođene ministrom lordom Tarikom Ahmedom.

Delegaciju Konzervativne partije činili su članovi iz oba doma britanskog parlamenta. Osim Škaljića, u delegaciji SBB-a bili su Edita Đapo, članica Predsjedništva SBB-a, Lejla Mujkanović, direktorica Stručne službe, te Fuad Čibukčić, izvršni sekretar za međunarodne odnose.

Predsjednik Glavnog odbora Škaljić naglasio je da su osnovne politike izbornog programa SBB-a ekonomija, jačanje pravne države te euroatlantske i regionalne integracije, sa čime su se članovi visoke delegacije Konzervativne partije složili, s obzirom na to da se kao ključni programski ciljevi u njihovoj političkoj platformi nalaze individualna prava, smanjenje javnih troškova, investiranje u poduzetništvo i smanjenje stope nezaposlenosti.

Osim što su sagovornici razmijenili ideje o predizbornoj kampanji, koja će uskoro uslijediti u obje zemlje, predstavnici gostujuće delegacije iskazali su interes i spremnost da podrže pristupanje SBB-a grupi konzervativnih partija Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.