BIH

Je li se Hamdija Abdić Tigar prepao Hadžića

Zašto je priveden bivši policijski inspektor

M.Dedić

3.8.2014

Krajiška policija nedavno je, prema nalogu Tužilaštva Unsko-sanskog kantona (USK), privela na 24 sata bivšeg policijskog inspektora u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK Mehmeda Hadžića. Dan kasnije pretresena je njegova porodična kuća u Bihaću.

Pretres kuće

Prema informacijama iz MUP-a, Hadžić je priveden zbog prijetnje po sigurnost Hamdije Abdića Tigra, bivšeg ratnog komandanta u 7. korpusu Armije RBiH. Navodno je Hadžić  uputio prijetnje Abdiću koje su bile takve prirode da je nadležni tužilac pokrenuo istragu.

- Prilikom pretresa porodične kuće pronađeni su prazni okviri od automatske puške, futrola od pištolja, policijske košulje i dio dokumentacije iz MUP-a USK - kazao nam je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Inače, Mehmed Hadžić, bivši policajac kojeg su poslali u prijevremenu penziju, ogorčen je zbog ponašanja državnih organa koji, kako je rekao, na njemu treniraju strogoću, a prije pola godine, kada je on prijavio Hamdiju Abdića Tigra za telefonske prijetnje u dva navrata (o čemu je naš list pisao), nije bilo nikakve reakcije ni policije ni tužilaštva.

 

Hadžić: Bivši policajac kojeg su poslali u prijevremenu penziju

 

Prepao se

- To što su našli, ništa nije zabranjeno, to su suveniri. Osramotili su se, doveli mi specijalce pred kuću, isprepadali kćerku i komšiluk. Uvjerili su mladog tužioca da će kod mene naći automatsko oružje, eksploziv i ko zna šta još. A Hamdo Tigar se, očigledno, pretvorio u tigrića, jer se prepao Mehe - kazao nam je Hadžić.

Ističe da nije prijetio Abdiću, osim što mu je uputio odgovor preko društvene mreže nakon njegove prijetnje u januaru ove godine.

Istraga o četverostrukom ubistvu


Podsjećamo, Hadžić je početkom godine izjavio za „Avaz" da mu je prijećeno nakon reemitiranja jedne od emisija nekadašnjeg političkog magazina „60 minuta", u kojoj je on iznio neke tvrdnje u vezi sa četverostrukim ubistvom u Bihaću na gradskoj otoci 1993. godine.

On je svojevremeno vodio istragu protiv Emina Pivića, Fikreta Seferagića zvanog Đuka i Muharema Tutića, koji se osnovano sumnjiče za to ubistvo te za pokušaj ubistva još jedne osobe. Te su osobe ratni drugovi Hamdije Abdića i još su u tužilačkom pritvoru. Tada je Tigar negirao da je prijetio policijskom inspektoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.