BIH

Stevandić: Zdravstvo u RS je uništeno

Optužbe iz SDS-a

Fena

3.8.2014

 

Haos u zdravstvu Republike Srpske (RS) je nastao zbog "svetog lopovskog trojstva“ - tvrdi poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) Nenad Stevandić.

On kaže da je prvo od tog "lopovskog trojstva“ nekompetentno upravljanje, zatim ogroman kriminal i katastrofalna zakonska rješenja.

- I sve ste to imali priliku da vidite u ovoj epopeji oko Kliničkog centra Banja Luka - rekao je Stevandić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Tvrdi da je Klinički centar Banja Luka izgubio taj status, jer od 2009. do 2014 godine nije napravljena kardiohirurgija.

-Sada imamo terminološke akrobacije kako nazvati tu zdravstvenu ustanovu. Ono što je sramota jeste da nije ponuđeno rješenje kako da on ispuni zakonsku normu. SDS ima rješenje, a 2015. godine će u Banjoj Luci raditi kardiohirurgija, upišite današnji datum, pa to onda uporedite s onim što je izgovorio predsjednik RS u martu 2012. i ministra zdravlja 2010. i 2011., pa ćete imati priliku iduće godine da vidite ko vodi ozbiljnu politiku - ustvrdio je Stevandić, koji je i predsjednik stranačkog Odbor za zdravstvo.

Za razliku od aktulene vlasti koja se "vozi helikopterima", SDS će, navodi, nabaviti sanitetski helikopter za pacijente, zahvaljujući kojem će uvesti medicinski tretman po modelu "zlatnog sata" za pacijente sa srčanim i moždanim udarom.

Najavio je da će SDS narednih nekoliko dana predstaviti strategije od ključnog značaja za zdravstvo i to će biti nacionalni dokument prvog reda.

Smatra da je u brojnim političkim prepucavanjima u vezi sa najnovijim dešavanjima u zdravstvu RS izostavljeno mišljenje pacijenata te naveo da će ova stranka njihovo mišljenje uvesti u planiranje, odlučivanje i kontrolu rada svih zdravstvenih ustanova u RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.