BIH

Uklonjeni šatori ispred zgrade općine Žepče

Radno sposobni stavili se u službu civilne zaštite

R.Ag.

6.8.2014

 

Stanovnici Željeznog Polja koji su  u znak protesta prema vlastima zbog nerješavanja stambenih i egzistencijalnih problema pred zgradom općine u Žepču  postavili šatore usljed nepogoda koje su sinoć ponovo pogodile općinu Žepče prekinuli su jutros proteste i uklonili šatore.

 

I sinoć je pod kišom nekoliko najodlučnijih stanovnika Željeznog Polja noć provelo pod šatorima. Ni kiša ni olujni vjetar nije ih mogao spriječiti u njihovim namjerama, svjesni da jedino na ovaj način kada su na očima onima koji se o njima trebaju brinuti, mogu pokrenuti stvari sa mrtve tačke.

 

Prema riječima Sadudina Tutnjića, predstavnika razočaranih i ogorčenih stanovnika Željeznog Polja, od jutros nakon informacije da je čitavo područje ponovo pogodilo nevrijeme odlučili su privremeno prekinuti proteste i staviti se na raspolaganje Civilnoj zaštiti općine.

 

Prema njegovim riječima svi radno sposobni muškarci bit će stavljeni u službu civilne zaštite kako bi se pomoglo ugroženo stanovništvo u deblokadi njihovih  naselja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.