BIH

Na GP Doljani čeka se oko jedan sat

Izvještaj iz BIHAMK-a

Fena

7.8.2014

 

Zbog vode na cestama na tri lokacije (Stanić Rijeka, Donja Orahovica i Miričina) u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu M-4 Tuzla-Doboj.


Zbog poplavljene ceste potpuno je obustavljen saobraćaj na magistralnim putevima Prnjavor-Derventa i Šešlije-Modriča (Majevac), kao i na regionalnim putevima R-462 Gradačac-Ormanica, R-460 Gračanica-Srebrenik, R-461 Gračanica-Ormanica i Šešlije-Modriča (Vranjak). 

Teretena vozila ne mogu saobraćati na dijelu magistralnog puta M-18 Jajce-Crna Rijeka (Podmilačje).

Zbog oštećenja mosta kod mjesta Tobut u prekidu je saobraćaj na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina. Putnička vozila i manja teretna vozila koriste obilazni put Zajednica-Lopare-Priboj.

Magistralni put Bijeljina-Brčko od sinoć je prohodan, dok na magistralnom putu Bijeljina-Zvornik, zbog vode na cesti na području Janje teretna vozila saobraćaju otežano, a putnička vozila koriste obilazni pravac (Glogovac-Modrac-Glavičica).

Svi magistralni i regionalni putevi na području Zeničko-dobojskog kantona jutros su prohodni, ali zbog vode na kolovozu, kao i klizišta na brojnim lokalitetima saobraća se otežano.

Još je na snazi zabrana saobraćanja na dionici magistralnog puta M-18 Dobro Polje-Miljevina, a alternativni pravac je preko Rogatice i Goražda.

Na GP Doljani na izlazu iz BiH čeka se oko jedan sat, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 10 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.