BIH

Sutra u Konjicu "Skok Kazan 2014"

Titulu najboljeg brani Danko Dangubić

Redakcija

8.8.2014



“Triatlon asocijacija u BiH” u saradnji sa eko asocijacijom “Gorsko oko”  na gradskoj plaži u Konjicu sutra s početkom u 17 sati organizira međunarodno takmičenje u ekstremnim skokovima u vodu “Skok u Kazan 2014.”

Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati priliku vidjeti zanimljive i atraktivne extremne skokove takmičara iz Bosne i Hercegovine i regije.  Takmičari izvode skokove sa visine od 18 metara u prelijepu Neretvu, na mjestu koje se od davnina naziva Kazan.

- Želimo naglasiti da ovo nisu uobičajeni skokovi, već vrlo atraktivni i veoma zanimljivi za gledaoce. Svake godine ovom takmičenju prisustvuje od 8.000 do 10.000 posjetilaca koji se dive smionosti skakača, što ovaj projekat uvrštava u jedan od najznačajnijih događaja u ljetnom periodu u region. Prošle godine, na takmičenju je učestvovalo preko 40 takmičara – kažu iz Triatlon asocijacije u BiH.

Titulu najboljeg brani Danko Dangubić iz Konjica sa osvojenih maksimalnih 100 bodova, drugo mjesto pripalo je Dini Bajriću iz Sarajeva, a treće Harisu Džematu iz Mostara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.