BIH

Vučić u Beogradu razgovarao s Lagumdžijom

Istaknuta važnost saradnje

Fena

20.8.2014

 

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamjenikom predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrom vanjskih poslova BiH Zlatkom Lagumdžijom o suradnji dvije zemlje i predstojećoj Konferenciji o Zapadnom Balkanu u Berlinu, a zajednički je konstatirano da je razvoj gospodarske suradnje garant stabilnosti u regiji.
         
Susret je protekao u znaku priprema za Konferenciju o Zapadnom Balkanu, koja će biti održana u Berlinu 28. avgusta ove godine. Najveća pozornost bila je posvećena zajedničkim infrastrukturnim projektima koji će biti predstavljeni u Berlinu i mogućnostima za njihovo finansiranje i realizaciju iz fondova Evropske unije.
        
Vučić je naglasio da će realizacija ovih projekata doprinijeti jačanju stabilnosti i većem povezivanju ljudi u regiji, priopćila je vladin Ured za suradnju s medijima.
         
Teme razgovora bile su i bilateralna suradnja, perspektive za njezino unaprjeđenje i zajednički nastup na trećim tržištima, navodi se u priopćenju.
          
Dvojica dužnosnika suglasila su se da je razvoj ekonomske saradnje garant stabilnosti u regiji i da je neophodno nastaviti s unaprjeđenjem ekonomskih odnosa, osobito u pogledu pojednostavljenja postupka graničnih i carinskih formalnosti, javlja Tanjug.
         
Zajednički je ocijenjeno da je i saradnja u području energetike od izuzetnog značaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.