BIH

Pomoć ESC-a Domu zdravlja u Maglaju

Za sanaciju štete od poplava 5.000 eura

Autor:Al. B.

25.8.2014

Evropsko udruženje za kontracepciju i reproduktivno zdravlje (ESC), koja okuplja ginekologe iz cijelog svijeta, kompletan godišnji budžet predviđen za humanitarne svrhe izdvojila je za pomoć poplavljenom Domu zdravlja u Maglaju. Urađeno je to na inicijativu bh člana Upravnog odbora organizacije, dr Edina Čengića iz Goražda.

- Na kongresu u Lisabonu od 28. do 31. maja u neformalnim razgovorima između sastanaka kolege su se interesovale za stanje u poplavljenim dijelovima BiH s kojim sam ih upoznao. Upravni odbor je nakon toga predložio upućivanje pomoći BiH i od mene su tražili da predložim ustanovu koja je pretrpjela štete, a bavi se na neki način i reproduktivnim zdravljem. Pošto je Maglaj kompletan potopljen uspostavio sam kontakt sa direktoricom Doma zdravlja u tom gradu, Emirom Drnda Čičeklić i nakon toga je na račun ustanove usmjeren iznos od 5.000 eura, 4.000 odmah, a dodatnih 1.000 eura nakon izvještaja o utrošku sredstava – kazao nam je Čengić. S

Svoje predstavnike u Upravnom odboru ESC-a imaju zemlje sa po deset i više članova ovog udruženja, a BiH je u njemu zastupljena od 2012. godine.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.