BIH

Delegati SNSD-a odustaju od blokade Doma naroda Parlamenta BiH

Srna

6.4.2017

Delegati SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoje Nović i Nebojša Radmanović, te DNS-a Dragutin Rodić prisustvovat će sutrašnjoj sjednici ovog doma, potvrdio je Nović.

- Mislim da ćemo prisustvovati sutrašnjoj sjednici. Naši stavovi su bili jasni zbog čega nismo prošli put prisustvovali sjednici. Mi i dalje stojimo pri tome da Vijeće ministara BiH ne radi adekvatno i da Parlamenta BiH u osnovi nema šta da radi - pojasnio je Nović.

Na pitanje da li će se na sutrašnjoj sjednici Doma nadroda naći i zahtjev Vijeća ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku četiri zakonska prijedloga čije je usvajanje uslov za nastavak kreditnog aranžmana sa MMF-om, među kojima je i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama u BiH, Nović je odgovorio da će o tome odlučiti Kolegijum Doma.

Neusvajanje ovih zakona jučer u Predstavničkom domu ocijenio je klasičnim političkim špekulacijama.

- Krajnje je nekorektno sjediti u vlasti i insistirati na reformskim procesima, a poslije zaobilaziti pravo stanje stvari i pokazivati da se ne želi put u Evropu, odnosno reformski procesi u BiH - istakao je Nović.

On smatra da o tome svi treba dobro da razmisle, prije svega u svojim strankama, a onda i sami poslanici da li i šta rade u interesu građana BiH.

- Nije stvar samo u tome da sjedite u parlamentu i primate dobru platu, već morate povlačiti teške poteze koji se ponekad građanima neće dopasti - naglasio je Nović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.