BIH

Ivanić: Moramo graditi mir u BiH

Fena

12.5.2017

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić izjavio je danas da se u BiH mora graditi mir i život, a pripadnicima Oružanih snaga BiH omogućiti bolji standard. 

U BiH ima, kako je naveo, puno izazova, treba puno spremnosti za kompromis, ali se mora pokušavati doći do zajedničkih rješenja, jer je to jedini mogući način da se ovdje živi, radi i stvara.

- Kao neko ko predstavlja srpski narod, spreman sam da na tome radim, ali isto tako sam svako da, ko dirne u elementrano dostojanstvo i ponos srpskog naroda, da ga branim. Na svaki izazov ću odgovoriti, jer se time čuva identitet srpskog naroda i ništa drugo. I stalo mi je da to činim - rekao je Ivanić danas na obilježavanje 12. godišnjice osnivanja 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH i 25. godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske, koje je danas upriličeno u Kasarni "Kozara” u Banjoj Luci.

Rekao je da je Vojska RS časno čuvala svoj narod, izrazivši nadu da nikada više neće biti ratova.

Izrazio je i nadu da će Oružane snage BiH imati bolju opremu, njeni pripadnici veće plaće i da svi s ponosom rade svoj posao.

Komandant počasne jedinice Oružanih snaga BiH prethodno je predao raport predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću.

Ceremoniji obilježavanja u Kasarni „Kozara“ prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, vojnodiplomatski predstavnici akreditovani u BiH te brojne druge zvanice i gosti.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.