BIH

Blizu 80 mladih iz deset zemalja pomaže Srebreničanima

Gradnja kuće porodici Ostojić

Piše: S. Sm.

20.7.2017

Na 12. međunarodnom omladinskom radnom kampu „Emmaus“ u Potočarima kod Srebrenice učestvuje blizu 80 volontera iz Holandije, Francuske, Belgije, Makedonije, Srbije, Hrvatske, Pakistana, Indonezije, Albanije i BiH.

Koordinatorica Mirela Ahmetbegović naglašava za „Avaz“ da je i ove godine kamp radnog karaktera. Obnavljaju kuću Radojke i Radivoja Ostojića u Gostilju, a, kako kaže, prve aktivnosti bile su na čišćenju Memorijalnog centra nakon dženaze 11. jula.

- Završeno je uređenje tvrđave Stari grad, iznad Srebrenice, lokaliteta Bojna. Pomažemo lokalnom stanovništvu na poljskim poslovima, starima i iznemoglima uređujemo kuće i avlije, pripremamo drva za zimu, a svaki dan nahranimo 30 socijalno ugroženih porodica - naglasila je Ahmetbegović.

Ahmetbegović: Uređivali tvrđavu

Kaže da će nani Humi Cvrk iz Broševića do kraja sedmice dovesti vodu u kuću i urediti kupatilo. Bazen i vodovod dužine 100 metara su završeni, a u toku su unutrašnji radovi na ovom projekt.

Osim radnog dijela kampa, za volontere će biti priređeni historijski čas u Memorijalnom centru Potočari, izleti na Rajsku plažu u Bratuncu, posjete Prihvatnom centru “Duje” u Klokotnici, Tuzli i Sarajevu, a tu je niz aktivnosti vezanih uz druženje, sportska i druga takmičenja, koja se svaki dan odvijaju u objektima kampa „Emmaus“ u centru Potočara i pored njih.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.