BIH

Sadik Ahmetović: Ne može SDA preživjele žrtve genocida dijeliti na podobne i nepodobne

S. D.

21.7.2017

Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka u Predstavničkom domu Parlamenta BiH reagirao je na pisanje SDA-ovskog stranačkog biltena „Stav“ za koji kaže da je napadima i uvredljivim tekstom o ličnosti i aktivnostima Emira Suljagića povodom nedavne godišnjice genocida u Srebrenici, načinio presedan u poslijeratnoj BiH, te da vrijeđa sve žrtve genocida.

 Ahmetović koji je kao i Suljagić preživio genocid, kaže da je sramotno da se SDA putem svojih medijskih plaćenika ne ustručava javno određivati ko su „podobne,a ko nepodobne žrtve“ u Srebrenici.

- Napad SDA-ove stranačke publikacije na Emira Suljagića nema presedana u poslijeratnoj historiji BiH. Ovdje je znalo biti oštrih polemika, ali da se neko ruga čovjeku koji je preživio Srebrenicu da je "nervozan" u vrijeme godišnjice, da izriče morbidne laži da se na Srebrenici promoviše zato što objavljuje knjige i članke o Srebrenici, da ga se naziva ustašom i to sve sa platnog spiska SDA ne služi na čast toj stranci. Niko u ovoj zemlji nema pravo da odlučuje koji su to ljudi koji su preživjeli srebrenički genocid više, a koji manje podobni i da ove druge javno ljaga i blati. Oni koji stoje iza ovog javnog linča nemaju nimalo obraza. Pitanje je jesu li ga ikada i imali- kaže Ahmetović.

Na svom Twiter nalogu o napadima na Suljagića oglasio se i Ćamil Duraković, nekadašnji načelnik Srebrenice i predsjednik Organizacionog odbora za obilježavanje godišnjice genocida u Srebrenici.

On je naveo da svako može analizirati stavove Emira Sulajgića, ali da niko ne smije negirati njegov rad na istini o genocidu .

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.