BIH

Svjedoci na suđenju u predmetu "Bosna": Ko je platio 5.500 KM da položi anatomiju na Medicinskom fakultetu

Bibić (desno) s advokatom

M. AŠČIĆ

8.1.2018

U nastavku suđenja optuženima za nezakonito zapošljavanje u javnom sektoru, jutros je u Općinskom sudu Sarajevo ispitano novih pet svjedoka optužbe.

Riječ je o svjedocima Ameli Grbo, Mirveti Pervan, Alenu Šabaniji, Veziru Herendi i Samiru Gazapu. 

Najzanimljiviji dio suđenja bio je kada je svjedokinja Pervan, koja je inače studentica Medicinskog fakulteta u Sarajevu, ispričala da je 2015. godine dala 5.500 KM da bi položila anatomiju.

Ona je ispričala da se dugo patila sa polaganjem ovog ispita, te da je na kraju preko momka Alena Šabanije našla osobu koja joj je "sredila" da položi ispit. Ispričala je da je novac dala Herendi, kojem je badžo Samir Gazap i rekao da može završiti ovaj posao.

Zanimljivo je da je Pervan ispit položila tek iz drugog pokušaja, jer prilikom prvog polaganja ispita nije znala jedno pitanje, zbog čega joj je profesorica kazala da dođe sutra ujutro i da ga nauči.  

Njene navode potvrdili su samo njen momak Šabanija i svjedok Herenda. 

Svjedok Gazap, inače, anestetičar KCUS-a, kazao je da je 5.500 KM dao optuženom Safetu Bibiću, koji mu je ranije obećao da Pervan može "srediti" ispit. 

Svjedokinja Grbo, inače doktorica na KCUS-u, kazala je da se također raspitivala za kćerku da li je moguće da se sredi polaganje anatomije na Medicinskom fakultetu, na što joj je, kako je rekla, Gazap kazao da je cijena 5.000 eura.

Ona je jutros tvrdila da se samo raspitivala za cijenu ispita jer joj je kćerka studentica na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.