BIH

SDA prošle sedmice nestala u Bužimu, SBB je šest puta jači!

Press centar Povjereništva SBB Bužim

28.1.2018

Gospodina Bosnića je, kao eksponenta SDA, očigledno pogodilo da su prošle sedmice SBB-u prišli vrlo brojni nekadašnji članovi SDA, koju je napustilo i šest općinskih vijećnika, i sada dezinformacijama želi umanjiti istinu o tome. Zato je jasno da se SBB u Bužimu ojačao za šest puta, a SDA nestala iz Općinskog vijeća, te naredni izbori će dodatno potvrditi ove političke činjenice. 

Naime, u pitanju je par porodica na čelu sa Izudinom Bosnićem i njegovom suprugom, vijećnicom, Indirom Bosnić, koje su interesno vezane za vlasnika firme „Kovgrad“ Bužim, jer je bilo potrebno i vlasnika navedene firme ubaciti u „priču“.

Vijećnici Indiri Bosnić i njenom suprugu Izudinu Bosniću nije smetalo da je za direktoricu J.U. „Dom zdravlja“ Bužim imenuje Vlada Unsko-sanskog kantona koja ima podršku Abdićevih Laburista i da na toj poziciji prima plaću u iznosu 4.000 KM, a trenutno im kao smeta, te nespretnim spinovanjem spočitavaju SBB-u.

Povjereništvo SBB Bužim još jednom ističe da je jedan od razloga izlaska Kluba vijećnika OV Bužim i istaknutih članova iz SDA upravo saradnja SDA sa ratnim zločincem Fikretom Abdićem i njegovim Laburistima.

Pozivamo Izudina Bosnića neka objavi fotografiju tih „stotinu članova“ koji su napustili SBB Bužim.

Povjereništvo SBB-a Bužim razumije da Izudin Bosnić ima iskustva sa gašenjem 5, 6 privatnih firmi, ali mu poručujemo da se ne brine za SBB u Bužimu.

                                                                             

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.