BIH

Čamparin savjetnik Zildžić nasrnuo na Mahmutovića

Mahmutović: Umalo da izvuče deblji kraj / Zildžić: Umjesto argumenata kikbokser koristi mišiće

S. DEGIRMENDŽIĆ

20.2.2018

Na posljednjoj sjednici Predsjedništva SDA, održanoj prošle sedmice u Sarajevu, umalo je došlo do teškog fizičkog obračuna između Salke Zildžića, savjetnika federalnog ministra unutrašnjih poslova Aljoše Čampare, i Dževada Mahmutovića, savjetnika Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i člana Predsjedništva BiH.  

Zildžić, koji je i predsjednik Asocijacije mladih SDA, tokom rasprave o smjeni Mirsada Kukića s mjesta predsjednika Kantonalnog odbora SDA Tuzla, fizički je nasrnuo na Mahmutovića.

Situaciju je pokušao smiriti Fikret Prevljak, ali razjareni Zildžić, tvrdi naš izvor, zaustavljen je u fizičkom obračunu s Mahmutovićem tek nakon što su ga u tome spriječili pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela (DKPT), zaduženi za osiguranje Izetbegovića.

Premda njihov posao ni zadaci ne podrazumijevaju intervencije koje se ne odnose direktno na štićenu ličnost, saznajemo da su pripadnici DKPT-a procijenili da bi situacija mogla eskalirati u sukob širih razmjera te da bi bio ugrožen i Izetbegović, za čiju su sigurnost zaduženi.

Naš izvor kaže da je sreća za Mahmutovića što su reagirali pripadnici DKPT-a, jer bi u ovom sukobu zasigurno on izvukao deblji kraj, s obzirom na to da je Zildžić kikbokser i očigledno je da se s neistomišljenicima ne obračunava snagom argumenata, nego mišićima.

Popuštaju živci  

Ovo je još jedan primjer da i u najvišim organima SDA raste napetost i popuštaju živci zbog sve većih problema i raskola u toj stranci. Stoga, upućeni kažu da ovo, kao što nije prvi, zasigurno nije ni posljednji pokušaj da pojedinci u SDA problem pokušavaju riješiti šakama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.