BIH

Ko stoji iza napada na uglednog novinara Nedžada Latića?

Harun Hodžić u društvu muderisa Halilovića

E. Trako

21.2.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Ne stišava se bura nakon jučerašnjeg brutalnog napada na uglednog bošnjačkog publicistu i intelektualca, urednika portala "The Bosnia Times" Nedžada Latića, kojeg je nakon ikindija-namaza na Otoci napao, kako Latić navodi, vehabija i tjelohranitelj poduzetnika Hake Duljevića.

Latić je danas izdao i saopćenje za javnost, u kojem tvrdi da je riječ o klasičnom pokušaju ubistva, a na svom portalu objavio je i još jednu fotografiju muške osobe za koju navodi da je njegov napadač.

Istražujući dalje slučaj, "Dnevni avaz" došao je i do još nekih indikativnih saznanja potkrijepljenih, također, fotografijama na kojima je Latić prepoznao napadača, inače kikboksera koji je trenirao u klubu "Gazije".

Zanimljivo je da se upravo u tom klubu pojavljuje i Salko Zildžić, savjetnik federalnog ministra policije Aljoše Čampare (SDA), koji je i trener kluba, a na društvenim mrežama se vrlo lako mogu naći slike koje cijeli slučaj povezuju s bliskim saradnicima predsjednika SDA Bakira Izetbegovića.

Naime, jedan od sponzora kikboksera, za kojeg Latić tvrdi da je njegov napadač, je Harun Hodžić, imam Ratne džamije na Igmanu, koji se pojavljuje na raznim SDA sijelima i skupovima. Slike dokazuju njegova druženja, kako s pomenutim Zildžićem tako i s načelnikom sarajevske općine Novi Grad Semirom Efendićem, ali i Muhamedom Mahmutovićem, Safvetom Halilovićem, Adilom Osmanovićem, Selmom Cikotićem, a posebno indikativno, i s muderisom Nezimom Halilovićem.

Upravo je muderis Halilović, prema svjedočenju Latića, bio njegov napadač i prije nekoliko godina, na ulazu ispred Begove džamije u Sarajevu, o čemu je Latić nedavno pisao u svojoj kolumni „Vama vaš, meni moj Alija”:

- Bilo je to prije nekoliko godina, kada mi je pred Begovom džamijom prišao muderis Nezim Halilović i poput grizlija nasrnuo na mene dok sam skidao obuću, te zaprijetio kako mi treba zabraniti da govorim i nastupam na televizijama, jer... Prije nego ćemo ući u džamiju da klanjamo, uspio sam mu odgovoriti da moj i njegov Alija nisu isti. „Tvoj Alija je postao idol mafiji, kriminalcima i vjerskim budalama poput tebe!“, odbrusio sam mu – napisao je na početku ovog teksta Latić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.