BIH

Dževad Korman novi policijski komesar MUP-a TK

Korman je načelnik Sektora uniformisane policije

Piše: A. S. - M. Mu.

27.2.2018

Dževad Korman novi je policijski komesar MUP-a Tuzlanskog kantona. To je potvrđeno danas na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona. 

Nezavisni odbor Skupštine TK donio je ovu odluku, nakon što su tokom sedmice obavili intervjuiranje kandidata za izbor policijskog komesara MUP-a TK.

Među najozbiljnijim kandidatima za komesara MUP-a TK bili su, upravo, Dževad Korman i Fadil Šljivić, dosadašnji komesar. 

Na kraju je izabran Korman, koji je do danas bio načelnik Sektora uniformirane policije. 

- Vlada TK je donijela jednoglasnu odluku o izboru novog policijskog komesara na mandat od četiri godine. Nezavisni odbor je proveo kompletnu proceduru izbora policijskog komesara, raspisao je konkurs 15. januara u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. Na konkurs su se prijavila tri kandidata Fadil Šljivić iz Živinica, Safet Ibrahimović iz Gračanice i Dževad Korman iz Tuzle. Nakon provedene procedure i kriterijuma za odabir, ministru MUP –a dostavljena su dva kandidata. To su bili Šljivić i Korman. Ministar MUP –a je Vladi danas predložio da to bude Korman i Vlada je jednoglasno donijela tu odluku – kazao je Husein Topčagić, ministar MUP –a TK. 

Topčagić: Jednoglasna odluka ( M. Muhamedbegović)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.