BIH

Izetbegović: Učinit ćemo sve da se zbrine svaki borac

Fena

1.3.2018

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović danas je medijima na šehidskom mezarju Kovači prokomentirao protest boraca, te blokadu cesta u Federaciji BiH, poručivši da će se tražiti rješenje. 

Naglasio je da imaju obavezu dodatno pomoći tu populaciju stanovništva u BiH.

 - Moramo pomoći tu kategoriju boraca. Ne može se desiti da ijedan od njih dočeka godine u kojima ne može da privređuje i da nije zbrinut. Moramo naći načina da do zadnjega zbrinemo te ljude i mi ćemo to uraditi, ma koliko nas to koštalo – izjavio je Izetbegović.

Istaknuo je da mogućnosti ipak nisu velike, ali da će učiniti sve da se do zadnjeg zbrine svaki borac, ma koliko to koštalo.

 - Mi ne možemo dodatno opteretiti privredu, ne možemo ugroziti penzioni fond i ostale fondove, ali da se može nešto dodatno uraditi, može sigurno i mi ćemo to uraditi - poručio je Izetbegović.

Zbog protesta bivših boraca jučer su bile blokirane raskrsnice u Zenici, Tuzli i Sarajevu, a blokada još traje na petlji Šićki Brod kod Tuzle i Karušama kod Doboja.

Federalni premijer Fadil Novalić je, komentirajući proteste demobilisanih boraca, te njihove zahtjeve, istaknuo da će danas održati još jednu konferenciju u vezi s tim, ne navodeći mjesto i vrijeme. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.