BIH

Crnadak -Dačić: Razgovarali o budućoj saradnji BiH i Srbije

saopćenje

6.3.2018

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak razgovarao je danas u Mostaru  sa ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem ,o bilateralnim odnosima BiH i Republike Srbije i odnosima u regionu.

Prije početka trilateralnog sastanka Predsjedništva BiH sa predsjednicima Republike Srbije i Republike Hrvatske, koji se danas održava u Mostaru, održan je neformalni susret ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka sa ministrom spoljnih poslova Republike Srbije Ivicom Dačićem.

Ministar Dačić potvrdio je dolazak na ministarski sastanak WB6, koji će se održati 16. marta 2018. godine u Sarajevu.

Ministri su razgovarali i o budućoj saradnji BiH i Republike Srbije u okviru procesa evropskih integracija, s obzirom da je potpisan Sporazum o saradnji između Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srbije u procesu pristupanja Evropskoj uniji, koji je osnov za jaču institucionalnu saradnju u ovoj oblasti.

Na kraju razgovora, ministri su zajednički konstatovali da trilateralni sastanak članova Predsjedništva BiH sa predsjednicima Republike Srbije i Republike Hrvatske ima veliki značaj u smislu doprinosa trajnoj stabilizaciji regiona i rješavanju otvorenih pitanja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.