BIH

Obilježen Dan reintegracije Hadžića

R. BALIĆ

6.3.2018

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća, polaganjem cvijeća na šehidska mezarja na Igmanu, Mokrinama, Karhimanima i spomen-obilježju u Hadžićima, danas je obilježen Dan reintegracije Hadžića.

Učenjem Fatihe i minutom šutnje prisutni su odali počast šehidima i braniteljima Hadžića, koji su branili i odbranili BiH.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća najzaslužnijim kolektivima i pojedincima uručene su plakete, zahvalnice i druga priznanja. 

Kolektivna "Šestomartovska plaketa", najveće općinsko priznanje, dodijeljena je šahovskom klubu "Bjelašnica".

Od pojedinaca, ova priznanja primili su direktor Srednje mješovite škole u Hadžićima Selver Ejubović i direktor OŠ "9. maj" Pazarić, Edin Kazazović.

Kolektivno priznanje "Zahvalnica općine Hadžići" dodijeljeno je Udruženju "Da se ne zaboravi i ne ponovi", zatim "Kelix" Tarčin i market "IN" Tarčin.

"Zahvalnica općine Hadžići" posthumno je dodijeljena Čedomiru Domuzu, legendarnom komandantu odbrane Igmana. Čitanjem njegovog imena zabilježen je i najveći aplauz u sali. U ime porodice priznanje je primio njegov sin Teo Domuz. 

Za velike ratne zasluge Čedomir Domuz odlikovan je najvećim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan", policijskom medaljom za hrabrost i ordenom zlatnog grba s mačevima. 

Priznanje "Zahvalnica općine Hadžići" primili su i Sifet Horman i Rasim Fišo.

Posebno počasno priznanje "Prijatelj Hadžića" uručeno je prim. dr. Ekremu Zorlaku, nekadašnjem dugogodišnjem direktoru RJ Dom zdravlja Hadžići.

Proglašeni su i najbolji sportski kolektivi i pojedinci, kao i perspektivni sportisti Hadžića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.