BIH

S Evropskog plesnog prvenstva donijeli brojne medalje i titule

Osvojili dva prva mjesta, jedno drugo, jedno treće i jedno četvrto

Avaz.ba

27.3.2018

Članovi Plesnog kluba „Aster“, kao jedini predstavnici BiH na Evropskom prvenstvu u plesu koje je održano proteklog vikenda u Francuskoj, postigli su zapažene rezultate te kući donijeli velika priznanja i medalje: dva prva mjesta, jedno drugo, jedno treće i jedno četvrto. Na takmičenju je učestvovalo 600 plesača iz 12 zemlja.  

Zlato osvojeno prvog dana prvenstva plesačima „Astera“ bilo je dodatni poticaj da već drugog dana osvoje još medalja.

Osim osigurane titule evropskih prvakinja u kategoriji „latin show“ za juniore, plesačice iz BiH svom klubu, ali i državi, osigurale su srebrenu medalju u kategoriji „latin show“. Svoj prvi nastup na ovako velikom i značajnom turniru dugo će pamtiti i djevojke koje su se predstavile u kategoriji „latin show duo“ za juniore, gdje su predstavnice BiH osvojile četvrto mjesto.



Ponijeli i titulu evropskih prvaka

Veliku pažnju privukli su i Vedran Marčeta i Valentina Vavra, koji su nakon plesanja u četiri tango discipline osigurali titulu najboljih plesača argentinskog tanga. Osim toga, Vedran i Valentina kući nose i bronzane medaljom u kategoriji „salsa odrasli“, gdje su iza sebe ostavili više od 45 najboljih salsa plesnih parova u svijetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.