USKRŠNJA MISA

Kardinal Puljić: Slaveći Hristovo uskrsnuće, tražimo sebe

Fena

1.4.2018

Uskršnja misa održana je u katedrali Presvetog Srca Isusova u Sarajevu, a predvodio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, koji je vjernicima poželio sretan, radostan i blagoslovljen Uskrs.

- Želimo, slaveći Uskrs, obnoviti uskrsnu vjeru, jer Hristovo uskrsnuće je temelj naše vjere, od toga živimo, to nas osmišljava i to je izvor naše nade i snage – kazao je kardinal Puljić.

Slavljem Uskrsa, dodao je on, mi se obnavljamo u svom životnom hodu, da osmislimo sve naše patnje, da osmislimo sva naša nastojanja, a i sve naše muke.

- Zato, draga braćo i sestre, danas, slaveći ovo Hristovo uskrsnuće, mi zapravo tražimo sebe - poručio je kardinal Puljić.

On je kazao da su prve vjesnice uskrslog Hrista bile žene, njima je Bog povjerio da one nose tu radosnu vijest.

- Nije to slučajno samo u tom trenutku, nego kroz svu historiju žene su imale najvažniju ulogu formacije vjere u djeci. One prenose to srcem – istaknuo je kardinal Puljić.

Po njegovim riječima, neće ženama deklaracije vratiti dostojanstvo, nego će njima vratiti dostojanstvo njihova svijest Bogom dana da tu ulogu imaju koju prenose srcem snagu vjere.

- Zato želimo i danas vratiti to dostojanstvo žene, vratiti upravo njihovu ulogu, vratiti vrednovanje – kazao je kardinal Puljić.

Pozvao je "hrabre majke i hrabre žene, vjerovjesnice Evanđelja", da odgajaju vjeru "u srcima djece, srcem“.

- Ne zaboravite svoju ulogu, mijenjajte ovo društvo svojom plemenitošću, svojom snagom srca i vjere, pa neka ovo društvo ozdravi upravo vašim plemenitim srcem - poručio je vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.