„AVAZ“ SAZNAJE

Osmica zaposlio ženu u „BH Poštu“

Piše: S. DEGIRMENDŽIĆ

7.4.2018

Amela Šehović-Mehmedagić, javnosti poznata kao pjevačica i supruga direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića, odnedavno je zaposlena u „BH Pošti“, saznaje „Dnevni avaz“.

Upućeni kažu da je ova pjevačica uz pomoć supruga, inače bliskog prijatelja Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, uhljebljenje našla u Sektoru za poštanski promet.

Prvi staž

Na naš upit koje tačno poslove Šehović-Mehmedagić obavlja i po kojem je konkursu zaposlena, iz „BH Pošte“ jučer nisu odgovorili. No, jasno je da je zaposlenjem supruge Osmana Mehmedagića povećan broj onih koji su zaposleni isključivo zbog veza sa SDA i njenim čelnicima.

Za sada nije poznato je li se Šehović-Mehmedagić odrekla nastupa u inozemstvu, gdje je posljednjih godina isključivo pjevala, jer, kako je sama govorila u medijima, na domaćoj estradi mizerno plaćaju pjevače, a i nastupa se po svakakvim „rupama“.

Zaposlenjem u „BH Pošti“ supruga direktora OSA-e upisala je i prvi radni staž, jer do sada je, ako se izuzmu povremeni estradni nastupi, bila „domaćica“. Inače, „BH Pošta“, prema posljednjem revizorskom izvještaju, imala je 2.314 zaposlenih, od čega 2.169 u stalnom radnom odnosu i 145 na određeno vrijeme.

Izuzetni uvjeti

Uz izuzetne uvjete za rad, „BH Pošta“ isplaćuje plaće u iznosu od oko 1.100 KM do 4.109 KM. I to ne računajući topli obrok i druge naknade. Amela Šehović-Mehmedagić, poznata i po tome što je na Facebooku objavljivala i podatke koji se odnose na rad OSA-e te što je uvijek spremna kritizirati one koji se žale na katastrofalnu vladavinu SDA, svoje FB prijatelje i pratitelje nije obavijestila da ima novi posao.

U zemlji gladnih posao onima koji sve imaju

U zemlji u kojoj je više od pola miliona nezaposlenih, a oko milion ih živi na ivici siromaštva, nakon ovakvih informacija samo se nameće pitanje: Je li baš pjevačica Amela koja plasira često fotografije s putovanja po egzotičnim destinacijama, večerama u elitnim restoranima i općenito reklamira svoj „život na visokoj nozi“, bila najpotrebitija i najkvalificiranija za posao u „BH Pošti“. Jasno je da nije. Ali, tako je uvijek kada zapošljava SDA.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.