ZENICA

Ogorčeni borci: Dokazat ćemo da smo živi, dolazimo u Sarajevo!

D. PAŠALIĆ

15.4.2018

Foto: D. Pašalić

Ogročeni borci iz Zeničko-dobojskog kantona poslali su danas snažne poruke s obilježavanja 26. godišnjice Armije RBiH, kazavši kako ih kaznama i pritiscima niko neće zaustaviti u borbi za njihova prava.

Nema zahtjeva

Prema riječima Hamze Krkalića, demobilisanog borca iz Tešnja, borcima se itekako razvlači pamet. Poraznim smatra i to što je 18. aprila zakazana vanredna sjednica Predstavničokg doma, sa 18 tačaka dnevnog reda, na kojoj nema materijala vezanih za zahtjeve demobilisanih boraca.

- Naših zahtjeva nema, sve su vratili na kantone i gradove. Razvlače nam pamet! Mi moramo otići u Sarajevo 17. aprila i natjerati ih da uvrste naše zahtjeve na dnevni red. Dokazat ćemo im da smo živi i tražiti da nam vrate dostojanstvo - poručio je Krkalić, dodajući da ih kaznama i pritiscima neće zaustaviti.

Ogorčeni borci kazali su da je žalosno u kakvoj situaciji se nalaze i da nemaju više šta izgubiti osim svojih života koje su halalili još 1992. godine.

- Opominjali smo, molili, blokirali ceste, izlazili pred Parlament, obraćali se vladama i ministrima, a naišli smo na zid. Ili će pući zid ili naše glave - poručili su borci.

Nakon jednosatnog skupa, borci su najavili da će masovno doći u Sarajevo i prespavati tamo, kako bi dočekali vanrednu sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.