BIH

Ponovo odgođeno suđenje u predmetu "Pravda"

M. Aš.

20.4.2018

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jutros je ponovo odgođena statusna konferencija u predmetu "Pravda", u kojem je prvooptuženi Alija Delimustafić, bivši ministar MUP-a Republike BiH.

U ovom predmetu, osim Delimustafića, ukupno je optuženo 40 osoba i osam pravnih subjekata. Razlog za jutrošnje odgađanje statusne konferencije je zahtjev advokata da im se dostavi rješenje o spajanju postupka, kao i preostale dvije optužnice koje su naknadno podignute. 

Advokati su iznijeli brojne primjedbe zbog čega im nisu dostavljeni svi dokazi, na šta je reagiralo Tužilaštvo i kazalo da je u ovom predmetu sve transparentno i da se ništa ne krije. 

Sanjin Bogunić, postupajući tužilac u ovom predmetu, odgovorio je na brojne primjedbe advokata Ifeta Ferageta, koji zastupa prvooptuženog Aliju Delimustafića. 

Bogunić je pojasnio Feragetu da su izjave neutemeljene te da sam doprinosi razvlačenju ovog postupka. 

Naredna statusna konferencija zakazana je za 25. maj. 

Uz Delimustafića, optuženi su: Izet Musić, Zoran Lončar, Emir Karača, Elvira Kreho, Džemal Karić, Lejla Cerić, Suada Hadžić, vještak Abid Hodžić, Edina Mutevelić, Murisa Makarević, Kemo Kapura, Samir Muslić, Nihad Druškić i Dalibor Macanović. 

Ista optužnica tereti i Envera Delimustafića, Amirelu Lončar, Samiru Skorupan, Seada Hadžića, Zaima Spahovića, Hamdu Spahića, Samira Čolana, Zikreta Orhanovića, Saminu Skopak, Nermina Vilu, Lejlu Mirelu Eminović, Ismeta Hamzića, Halida Drkendu, Milenu Rajić, Fatimu Kapur, Arifa Ibrahimovića, Faruka Telalagića, Ševalu i Edina Arnautovića, Ratka Đokića te Dušanku, Dobru i Vojka Đokića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.